Fot. J. P. (c) |
Składniki:
mleko skondensowane (słodzone) 400ml
wiórki kokosowe 230g
masło 30g
wiórki kokosowe do obsypania 70g
Wykonanie:
W rondelku umieścić mleko skondensowane i masło. Rondelek podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje mieszając około 20 min. Rondelek usunąć z ognia, dodać wiórki i całość dobrze wymieszać. Z masy uformować kulki obsypać resztą wiórków i wyłożyć na papier do pieczenia, studzić przez 20 min. i włożyć do lodówki na 1,5 godz.
wiórki kokosowe do obsypania 70g
Wykonanie:
W rondelku umieścić mleko skondensowane i masło. Rondelek podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje mieszając około 20 min. Rondelek usunąć z ognia, dodać wiórki i całość dobrze wymieszać. Z masy uformować kulki obsypać resztą wiórków i wyłożyć na papier do pieczenia, studzić przez 20 min. i włożyć do lodówki na 1,5 godz.
- całkowity czas: 60 min.
- przygotowanie: 40 min.
- gotowanie: 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz