Fot. J.P. (c) |
Składniki:
makaron farfalle 25 dkg.
liście szpinaku 40 dkg.
śmietana 18% 100 ml.
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 5 szczypt
pieprz do smaku 3 szczypty
masło 1,5 łyżki
Przygotowanie:
Makaron ugotować al-dente. Liście szpinaku dobrze umyć odciąć łodygi. Ugotować na parze, aż liście zwiędną. W rondelku rozgrzać masło dodać szpinak, odparować. Następnie dodać 2 ząbki rozgniecionego czosnku, doprawić solą, pieprzem. Do szpinaku dodać śmietanę chwilę gotować. Kiedy sos będzie gotowy polewać nim makaron.
- całkowity czas: 45 min.
- przygotowanie: 10 min.
- gotowanie: 35 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz