Fot. J.P. (c) |
Składniki:
papryka 3 sztuki
pieczarki 200 gram
mała kapusta pekińska 1/2 sztuki
kasza gryczana 1/2 szklanki
ser mozarella 125 gram
pieprz do smaku 4 szczypty
masło klarowane 2 łyżki
sól do smaku 6 szczypt
Przygotowanie:
Paprykę podzielić na dwie części, wydrążyć środek. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i włożyć papryki aby puściły wodę na około 15 minut. Odlać wodę z papryk. Na rozgrzaną patelnię z masłem położyć pocięte w plasterki pieczarki smażyć, aż puszczą sok. Do patelni dodać poszatkowaną kapustę, smażyć na średnim ogniu, aż całość zmięknie i odparuje. Smażone warzywa doprawić solą i pieprzem. Pół szklanki kaszy ugotować na sypko. Kaszę wymieszać z warzywami. Papryki nadziewać mieszaniną. Na nadziane papryki nałożyć po dwa plasterki mozarelli, przyprószyć solą i pieprzem. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190stopni Celsjusza ok. 45-55 min.
- całkowity czas: 105 min.
- przygotowanie: 15 min
- gotowanie: 90 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz