Fot. J.P. (c) |
Składniki:
biała kapusta 7 szklanek
papryka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz świeżo mielony 4 szczypty
słodka papryka w proszku 1 łyżeczka
koperek posiekany 2 łyżki
oliwa z oliwek 2 łyżki
jajka 3 sztuki
mleko 1/2 szklanki
ser mozarella 125 gram
sól 1/2 łyżeczki
pieprz świeżo zmielony 2 szczypty
Wykonanie:
Paprykę i cebulę umyć i drobno posiekać. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć cebulę do miękkości, dodać paprykę i także smażyć do miękkości. Posiekaną drobno kapustę wymieszać z koperkiem i papryką w proszku. Kapustę dodać na patelnię i smażyć, aż zacznie więdnąć. Następnie danie doprawić solą, pieprzem i przykryć pokrywką. Kapustę dusić aż zmięknie, następnie odsączyć z nadmiaru wody i ostudzić.
- całkowity czas 105 min.
- przygotowanie 15 min.
- gotowanie 90 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz