wtorek, 6 grudnia 2011

Sałatka z rukoli, pomidora i fety

Fot. J.P. (c)
Składniki:

sałata rukola            1,5 szklanki
pomidor dojrzały         1 sztuka
feta pokrojona w kostkę  1/3 opakowania
koper świeży             4 gałązki

oliwa z oliwek           3 łyżki
miód                     1 łyżka
sok z limonki            1/4 szklanki

Wykonanie: 

Oliwę, miód, sok z limonki wymieszać w małej misce. Do dużej miski włożyć pomidora ( pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę ), fetę i koperek. Sałatę umyć osuszyć, skropić sosem i połączyć z resztą składników.


  • całkowity czas: 20 min.
  • przygotowanie:  20 min.
  • gotowanie:      0 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz