Fot. J.P. (c) |
Składniki:
makaron kokardki 25 dkg
pomidor 2 sztuki
oliwki czarne drylowane 80 g
feta 3/4 sztuki
rukola 1/2 szklanki
oliwa do smażenia 3 łyżki
sól do makaronu 1/2 łyżki
Wykonanie:
Oliwki pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Fetę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente. Rukolę umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, podsmażamy oliwki, następnie pomidory i makaron. Na sam koniec podsmażania dajemy fetę, jednak krótko aby się nie rozpuściła. Danie wykładamy na talerz posypujemy surową rukolą.
całkowity czas: 35 min.
przygotowanie: 15 min.
gotowanie: 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz