Fot. J.P. (c) |
Składniki:
makaron kokardki 25 dkg
soja w granulacie 1/4 szklanki
pęczek koperku 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
curry 2 łyżki
majeranek 3 szczypty
oliwa do smażenia 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Soję zalać wodą dodać curry, sól, pieprz, majeranek, czosnek. Ugotować do miękkości i odcedzić z wody. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wyłożyć soję, odparować z niej wodę, dodać posiekany koperek i chwilę smażyć. Całość z patelni przełożyć do rondelka zalać wodą aby przykryła całość, doprawić solą, pieprzem, chwilę pogotować. Jeśli sos jest za rzadki, można go zaklepać zasmażką z masła i mąki.
- całkowity czas: 45 min.
- przygotowanie: 10 min.
- gotowanie: 35 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz