Fot. J.P. (c) |
Składniki:
jajka 8 sztuk
żółty ser 10 dkg
natka pietruszki suszona 3 szczypty
papryka słodka mielona 2 szczypty
cebula 1/4 sztuki
sól 4 szczypty
pieprz 2 szczypty
bułka tarta 2/3 szklanki
olej do smażenia 1/3 szklanki
Wykonanie:
Ugotować sześć jajek na twardo. Jajka pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, żółty ser zetrzeć na tarce. W misce połączyć ugotowane jajka, cebulę, żółty ser, sól, pieprz, pietruszkę, paprykę, surowe jajko i trzy łyżki bułki tartej. Wszystkie składniki dobrze połączyć i uformować kotlety. Roztrzepać jedno jajko. Kotlety obtoczyć w jajku następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem.
też robię takie, ale bez sera:( Muszę tę wersję też przetestować:)
OdpowiedzUsuń