Fot. J.P. (c) |
Składniki:
placki tortilla 4 sztuki
czerwona fasola z puszki 1/2 puszki
kukurydza z puszki 1/2 puszki
mała papryka żółta 1 sztuka
mała papryka czerwona 1 sztuka
cebula średnia 1/2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku 3 szczypty
chili w proszku 1 szczypta
pieprz cayenne 1 szczypta
olej 2 łyżki
Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć do miękkości cebulę pokrojoną w kosteczkę. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Do smażonej cebuli dodać papryki, smażyć aż puszczą sok. Kukurydzę i fasolę odcedzić z płynu. Do patelni z papryką, cebulą dodać kukurydzę chwilę smażyć. Następnie dodać fasolę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, chili i pieprzem. Gotową mieszankę warzyw posypać posiekaną natką pietruszki i wymieszać. Placki tortilla podgrzać pojedynczo w mikrofali w 30-50 sekund. Na podgrzane placki wyłożyć równomiernie farsz i zwijać zaczynając od dołu, następnie zawinąć boczne krawędzie.
- całkowity czas: 35 min.
- przygotowanie: 10 min.
- gotowanie: 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz