Fot. J.P. (c) |
Składniki:
makaron kolanka 1 szklanka
pomidor 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
jajka na twardo 2 sztuki
seler 1 plaster
natka pietruszki 2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 3 łyżki
musztarda sarepska 3/4 łyżeczki
ocet z jabłek 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku 4 szczypty
pieprz do smaku 4 szczypty
Wykonanie:
Makaron ugotować. Pomidora sparzyć, obrać skórkę, pokroić w kosteczkę. Cebulę umyć i posiekać. Jajka pokroić w kosteczkę. Seler zetrzeć na tarce. Posiekać natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć. Posolić, popieprzyć.
W małej miseczce wymieszać majonez, jogurt, musztardę, ocet, cukier, sól, pieprz. Sos wylać na sałatkę i wymieszać.
- całkowity czas: 30 min.
- przygotowanie: 20 min.
- gotowanie: 10 min.
Pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń