środa, 21 marca 2012

Sałatka makaronowa z brokułem

Fot. J.P. (c)
Składniki:

makaron pipe rigate (kolanka)  2/3 szklanki
brokuł                         1 sztuka
jajka                          3 sztuki
mała cebula                    1 sztuka
żółty ser Gouda                50 g 

majonez                        4 łyżki
jogurt naturalny               3 łyżki
musztarda  sarepska            1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek                 1 łyżeczka
sól do smaku                   5 szczypt
pieprz do smaku                2 szczypty

Wykonanie:

Makaron ugotować al-dente. Brokuła umyć i ugotować na parze. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Cebulę umyć i pokroić w piórka. Żółty ser pokroić w kostkę. W misce połączyć majonez, jogurt, musztardę, oliwę i doprawić do smaku solą, pieprzem. Gotowy sos dokładnie połączyć z resztą składników. Gotową sałatkę przechowywać w lodówce przykrytą folią spożywczą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz