Fot. J.P. (c) |
Składniki:
pieczarki 50 dkg.
ser mozarella 125 g
koperek posiekany 3 łyżki
jajka 2 sztuki
sól do smaku 4 szczypty
pieprz do smaku 2 szczypty
mąka 10 łyżek
olej do smażenia 1/3 szklanki
jogurt mały 1 sztuka
koperek posiekany 3/4 pęczka
sól do smaku 2 szczypty
pieprz do smaku 2 szczypty
Wykonanie:
Pieczarki dobrze umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Ser mozarella zatrzeć na dużych oczkach tarki. W dużej misce wymieszać pieczarki, koperek i ser, doprawić do smaku pieprzem i solą. Następnie do masy dodać jajka, mąkę i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć niewielkie placki na złoty kolor.
W małej misce wymieszać jogurt i koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe placki podawać z sosem.
- całkowity czas: 45 min.
- przygotowanie: 25 min.
- gotowanie: 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz