czwartek, 19 kwietnia 2012

Kotlety jajeczne

Fot. J.P. (c)
Składniki:

jajka                     8 sztuk
żółty ser                 10 dkg
natka pietruszki suszona  3 szczypty
papryka słodka mielona    2 szczypty
cebula                    1/4 sztuki
sól                       4 szczypty
pieprz                    2 szczypty
bułka tarta               2/3 szklanki
olej do smażenia          1/3 szklanki

Wykonanie:
Ugotować sześć jajek na twardo. Jajka pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, żółty ser zetrzeć na tarce. W misce połączyć ugotowane jajka, cebulę, żółty ser, sól, pieprz, pietruszkę, paprykę, surowe jajko i trzy łyżki bułki tartej. Wszystkie składniki dobrze połączyć i uformować kotlety. Roztrzepać jedno jajko. Kotlety obtoczyć w jajku następnie w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem.

1 komentarz:

  1. też robię takie, ale bez sera:( Muszę tę wersję też przetestować:)

    OdpowiedzUsuń