wtorek, 3 stycznia 2012

Makaron z pomidorami, fetą i rukolą

Fot. J.P. (c)
Składniki:

makaron kokardki         25 dkg
pomidor                  2 sztuki
oliwki czarne drylowane  80 g
feta                     3/4 sztuki
rukola                   1/2 szklanki
oliwa do smażenia        3 łyżki
sól do makaronu          1/2 łyżki          
Wykonanie:

Oliwki pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Fetę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente. Rukolę umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, podsmażamy oliwki, następnie pomidory i makaron. Na sam koniec podsmażania dajemy fetę, jednak krótko aby się nie rozpuściła. Danie wykładamy na talerz posypujemy surową rukolą.


całkowity czas: 35 min.
przygotowanie:  15 min.
gotowanie:      20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz