piątek, 13 stycznia 2012

Tortilla z warzywami

Fot. J.P. (c)
Składniki:

placki tortilla            4 sztuki
czerwona fasola z puszki   1/2 puszki
kukurydza z puszki         1/2 puszki
mała papryka żółta         1 sztuka
mała papryka czerwona      1 sztuka
cebula średnia             1/2 sztuki
natka pietruszki           2 łyżki
sól do smaku               3 szczypty
chili w proszku            1 szczypta
pieprz cayenne             1 szczypta
olej                       2 łyżki

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć do miękkości cebulę pokrojoną w kosteczkę. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Do smażonej cebuli dodać papryki, smażyć aż puszczą sok. Kukurydzę i fasolę odcedzić z płynu. Do patelni z papryką, cebulą dodać kukurydzę chwilę smażyć. Następnie dodać fasolę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, chili i pieprzem. Gotową mieszankę warzyw posypać posiekaną natką pietruszki i wymieszać. Placki tortilla podgrzać pojedynczo w mikrofali w 30-50 sekund. Na podgrzane placki wyłożyć równomiernie farsz i zwijać zaczynając od dołu, następnie zawinąć boczne krawędzie.


  • całkowity czas: 35 min.
  • przygotowanie:  10 min.
  • gotowanie:      25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz